Leuk dat je interesse hebt in de Google Nest Hello of dat je deze al hebt gekocht! Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je deze deurbel gaat installeren. We nemen je graag mee door de verschillende opties, zodat jij daarna optimaal kan genieten van alle functies van de Google Nest Hello zoals jij dat wilt.
Geen zin om te lezen? Bekijk dan onze video
Stap 1. Jouw huidige situatie (bedraad of niet?)
Heb je momenteel een bedrade installatie? Zoniet, dan moet er eerst een kabel getrokken worden zodat je de Google Nest Hello kan voorzien van netvoeding. In vele gevallen is er wel een bedrade deurbel en voor die situatie geven we verdere instructies.
Let op: Wanneer je aanpassingen gaat doen in jouw meterkast is het verstandig altijd eerst de stroom uit te schakelen, zo weet je zeker dat er een veilige werksituatie is.
TIP: controleer ook je wifi-verbinding bij je deur. Voor belangrijke functies van de Nest Hello, waaronder mobiele meldingen, bediening op afstand, videostreams en video-opnamen, heb je een werkende wifi-verbinding nodig. Een simpele manier is om een youtube video af te spelen bij je deur en te kijken of deze snel laadt en vlot afspeelt. Er zijn ook apps om het wifi-signaal te meten, zoals bijvoorbeeld Wifi Analyzer. Meer over wifi analyzers lees je hier.
Stap 2. Is jouw beltransformator (trafo) geschikt?
Met name de beltransformator (ook wel trafo genoemd) is belangrijk. Een trafo zorgt er voor dat netspanning (230 volt) omgezet wordt naar een lagere spanning (tussen de 8-24 volt). De Nest hello werkt op een voltage tussen de 12-24 volt. Sluit je de Nest Hello zonder trafo aan, brandt hij door. Dit valt niet onder de garantie.
Hoe weet ik of mijn trafo geschikt is?
Op de meeste trafo’s staat er een logo van een belletje aangegeven en staat het voltage er concreet op. Je vindt je trafo in de meeste gevallen in de meterkast. Hierbij 2 voorbeelden van veel voorkomende trafo’s.
Indien het er niet op staat, dan kun je een multimeter gebruiken, als je deze hebt.
TIP: Let wel op, want als je de trafo onbelast meet, geeft je multimeter vaak een hoger voltage aan. Bijvoorbeeld een 8v trafo kan richting de 12v gaan. De Google Nest Hello geeft overigens ook een oranje signaal af wanneer deze niet genoeg stroom heeft. In dat geval weet je dat jouw trafo te weinig voltage biedt.
a)Mijn trafo is geschikt (12v of meer)
Fijn, jouw trafo is geschikt. Je kan verder met de installatie bij stap 3.
b)Mijn trafo is niet geschikt (minder dan 12v)
Indien je trafo niet geschikt is, moet je deze eerst vervangen. Afhankelijk van je situatie kun je een losse trafo bestellen of een volledig installatiepakket.
Indien je trafo in je groepenkast geïntegreerd zit (zoals foto) dan heb je enkel een nieuwe trafo nodig. Een goedkope optie is een Gacia beltrafo.
TIP: Indien jouw trafo buiten de groepenkast zit (zie foto hieronder) dan hebben we een volledig installatiepakket voor je samengesteld. Je hebt dan een trafo, verdeler én stekker nodig.
Stap 3. Welke gong wil ik gebruiken?
De volgende stap is bepalen of je met je huidige gong wilt blijven werken, of dat je een nieuwe (eventueel draadloze) gong wilt toepassen. Hieronder beschrijven we de keuzemogelijkheden.
- Geen gong. Je krijgt een melding via je app op je telefoon. Er klinkt géén belgeluid in huis wanneer er iemand aanbelt. In dit geval installeer je enkel de Google Nest Hello tegen de muur of deurpost en installeer je de app op je telefoon.
- De gong via een Google speaker
Naast een bericht op je telefoon dat er iemand voor de deur staat, zal deze via een slimme speaker je laten weten of er iemand aan de deur staat. In combinatie met een Nest Aware abonnement kan hij je door gezichtsherkenning zelfs vertellen wíe er voor de deur staat. Volg de instructies in de app hoe je deze het beste kan installeren. Nog geen Google speaker in huis? Je vindt ze hier.
TIP: je hond zal waarschijnlijk minder snel aanslaan op de speaker in plaats van op de deurbel gong. - Huidige bedrade gong, geschikt voor meer dan 12 volt.
Met deze vorm van installatie van de Nest deurbel heb je je oude transformator en gong nodig. Deze sluit je aan op het relais zoals in de installatie afbeelding hier beneden.
Het relais vind je hier.
De aansluiting vind je hier. - Huidige bedrade gong, niet geschikt voor meer dan 12 volt:
TIP: In deze vorm van installatie kan je ervoor kiezen de oude trafo te laten hangen en de nieuwe ernaast te plaatsen. Je kan er ook voor kiezen de oude trafo in zijn geheel te vervangen voor de nieuwe transformator en zo het circuit eenvoudiger te maken. - Nieuwe gong, bedraad of draadloos.
Bedraad
Zorg dat ook deze bedrade gong (ookwel chime genoemd) geschikt is voor jouw situatie van 12 of 24 volt. Volg je het installatieschema ter indicatie.
Draadloos
Met deze vorm van installatie van de Google Nest Hello videodeurbel heb je je oude bedrade deurbel, je trafo en oude gong niet meer nodig. Je moet de bedrading van de trafo naar de deurbel wel gebruiken. Kies vervolgens voor een draadloze gong zoals deze van Honeywell. Je sluit een omvormer aan op de bedrading van de deurbel en Google Nest Hello. Deze zorgt er voor dat het signaal omgezet wordt van bekabeld naar een draadloos signaal. Belt er iemand aan, dan hoor je dit via de gong.
De Honeywell omvormer vind je hier.
De Honeywell draadloze gong vind je hier.
Stap 4 – Google Nest Hello monteren en gong controleren
Bevestig de montageplaat van de Google Nest Hello bij je deur, zoals beschreven in de Google Nest Hello handleiding. Bevestig de bestaande stroomdraden van je oude deurbel door deze onder de schroefjes op de achterkant van de Nest Hello te plaatsen en de schroeven aan te draaien. Het maakt niet uit welke draad waar wordt geplaatst op de Google Nest Hello.
Klik nu de Google Nest Hello op zijn plaats.
TIP: Gebruik de bijgeleverde Google Nest Hello wig om de Google Nest Hello goed op de straat of je tuin te kunnen richten. Het kan zijn dat de Google Nest Hello iets opzij gericht moet worden, zodat je de persoon die voor je deur staat, in het midden van jouw videobeeld kan plaatsen.
Zet stroom op de trafo door de groep weer aan te zetten of steek de stekker in het stopcontact.
Controleer of de blauwe ring van de Google Nest Hello oplicht en wacht totdat de Google Nest Hello een geluidje afspeelt. Als dat gebeurt, druk op de knop om te controleren of de gong afgaat.
Stap 5 – Afronding en Google Nest Hello app instellen
- Wanneer alles werkt, maak dan gaten in de deksel van de verdeler door handmatig de clipjes aan de korte zijde van de deksel af te breken.
- Doe de deksel op de verdeler en schroef deze vast met de plastic schroeven aan de voorzijde.
- Download de Nest app en voeg een product toe. Je moet de QR-code op de achterzijde van de Google Nest Hello scannen gedurende dit proces. De QR code staat ook op de envelop in de verpakking.
- Doorloop de installatie in de Nest app. Het kan zijn dat je een aantal vragen krijgt tijdens deze procedure; deze zijn niet belangrijk omdat de installatie vaak niet overeenkomt met die wat voorgesteld wordt in de app. Je kunt de meeste installatievragen overslaan en direct door naar de setup van de Google Nest Hello.
Toch hulp nodig bij installatie?
Kom je er met de installatie toch niet uit, kunnen wij het ook voor je installeren. Schaf dan onze Google Nest Hello installatievoucher aan. We nemen contact met je op voor een afspraak. Onze smart home expert komt de installatie bij je thuis verrichten.
Opmerkingen
0 opmerkingen
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.